Správa dat ve Fusionu 360

10.05.2017

V předešlých článcích jsem již zmínil, že se data ve Fusionu ukládají na server A360. V dnešním článku se zaměříme na možnost správy dat. Tudíž si popíšeme možnosti práce s jednou z části Fusionu, která se nachází v levé části pod názvem projekty. Díky ní nemusíme mít o své data strach a vždy se v nich vyznáme.

 

Tuto část zapínáme a vypínáme po kliknutí na tlačítko, viz obr. (nachází se přesně nad řádkem s otevřenými soubory)

Fusion

 

Po otevření Projektů se nám objeví sloupeček s našimi již vytvořenými projekty. V každém projektů máme své modely, výkresy, vyrenderované obrázky a můžeme tam také mít například dokumenty které se k danému projektu vztahují. Nad našimi projekty můžeme vidět tlačítko „New Project“ (Vytvořit nový projekt) a přesně nad tímto tlačítkem aktualizaci projektů a prohledávání projektů.

Fusion

 

Když se podíváme v projektech trošku níže, tak můžeme nalézt ukázkové projekty, které nám můžou ukázat co všechno se dá ve Fusionu 360 dělat – od základních těles, přes simulace až po obrábění. V každém projektů máme na ukázku pár modelů a můžeme si projít postup tvorby.

Fusion

 

Kdybychom se podívali již do složky projektu, tak můžeme vidět znova aktualizaci a prohledávání projektu, ale také si všimneme dvou velkých ikon Data a People (Data a Lidé).

Data jsou v celku jasné – zde máme své uložené 3D modely. Pod ikonkou people se nám skrývá možnost daný projekt nasdílet jednotlivým lidem, a tudíž s nimi spolupracovat na stejném projektu a totožných datech.

Po kliknutí na ozubené kolečko, můžeme výběr modelů filtrovat.

Fusion

 

Na tomto obrázku máme již konkrétně ukázané, jak můžeme do projektu přizvat dalšího člověka a spolupracovat s ním.

Fusion

 

V každém projektu máme také možnost nahrát 3D modely, dokumenty a třeba fotky. Také můžeme vytvářet nové složky a tím si daný projekt zpřehlednit a tvořit strukturu mých dat.

Fusion

V projektech je také spousty dalších funkcí, ale na ty se podíváme až někdy příště.

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte. Pokud uživatelský účet ještě nemáte, zaregistrujte se.