Vypěstujte si saláty a ředkvičky z Fusionu.

24.05.2017

Nové technologie se prosazují i v zemědělství. Známe traktory s obrovskými koly, které jdou po poli vysokou rychlostí nebo práškovací stroje s rozloženými dlouhými rameny připomínající  spíše výjevy z Hvězdných válek než obrázky zemědělství. Můžeme se divit nekonečným polím řepky, která neslouží pro potravinářskou výrobu anebo novince, která se prosazuje především v USA – indoorovému vertikálnímu zemědělství.

 Zipgrow je registrovaná značka společnosti Bright Agrotech, která dodává potřebnou technologii k tomuto novému způsobu pěstování.

Hlavní myšlenkou je dodat zemědělci jednoduchý a zároveň  dostatečně robustní systém, který zajistí vysokou produkci při  co nejnižších nákladech bez nutnosti vlastnictví nebo pronájmu rozlehlých lánů. Pokud chcete, můžete se stát vertikálními farmáři i vy.

Potřebovat budete technologickou skládačku od Bright Agrotech a pronajatou místnost o velikosti 150 až 200 m2. Tato plocha by Vás při 10 hodinovém pracovním týdnu měla snadno uživit a v amerických poměrech vám vynese kolem 70 000 USD ročně.

 A jak je možná tak vysoká produkce z tak malé plochy? Jednoduše – konstruktéři společnosti překlopili pole do vertikální polohy a navrhli nové vertikální řádky, kterých se na zmíněnou plochu vejde mnohem více.

Vy budete deset hodin týdně především farmařit: sklízet, přesazovat, balit a dovážet zeleninu zákazníkům. Úžasné je, že díky nové technologii dokáže jediný člověk obsloužit za týden to, co v klasickém zemědělství zaměstnává několik lidí.

Za úspěchem této technologie stojí opět sama technologie a to i v tomto případě Autodesk Fusion 360 Cloud, jehož využívá konstruktérský a designérsky tým společnosti k navrhování a 3D modelování vlastní farmářské technologie.

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte. Pokud uživatelský účet ještě nemáte, zaregistrujte se.