Potkáme se na golfu?

12.07.2017

Pokud chodíte rádi na golf, je možné, že jste se již potkali s krásnými golfovými holemi a přemýšleli jste kde je sehnat.

Ve městě Trollhattan v jihozápadním Švédsku, žije inženýr Johan Sandflo, který zde řídí svoji výrobní společnost, zaměřenou na výrobu golfových holí „na míru“. „Mám rád strojírenskou výrobu jako takovou“, říká Sandflo „a není to dřina když vás tahle práce baví“.

Sandflo začal svoji kariéru v koncernu Volvo, ale má za sebou kuriózní cestu, která vedla k jeho současné společnosti SandFlo Mekanik.

I když byla ve Volvu skvělá práce, dal po třech letech přednost změně. „Představa, že se vzbudím v pětašedesáti a budu pracovat pořád na stejném místě, nebyla to, co jsem od života chtěl.“

Po patnácti letech, mnoha zaměstnáních a cestování se vrátil do rodného města. Ve vlastní společnosti obrábí díly a svařuje plechy pro přední švédské výrobce.

Jedno dne viděl na Youtube ukázku 3D modelování a obrábění s Fusion 360 a to ho tak zaujalo, že si ihned stáhnul trial verzi a začal program zkoušet. V minulosti používal přes 10 podobných programů, ale žádný z nich nefungoval tak dobře, jako Fusion. Mimo to, cena software byla více než výborná – podobné programy byly minimálně desetinásobně dražší.

 Fusion 360 mu umožnil věnovat se své vášni – golfu. Již dlouho se snažil vytvořit vlastní nabídku personifikovaných golfových holí. Problém ovšem byl v kombinaci použitých software. Nejprve vytvořil 3D model v Solidworks a po té se snažil model obrábět s Mastercam, což nebylo praktické a zdržovalo výrobu. Vše se změnilo s „objevem Fusionu 360“, který v sobě propojuje schopnosti obou zmíněných programů, 3D modelování a obrábění a umožnuje se mezi nimi snadno přepínat. Změna v modelu se zároveň projeví i v části software určené pro obrábění, časová úspora je nesporná.

„Pro mě jako vlastníka menší firmy, je velmi důležitá možnost pracovat kdekoli, doma, večer nebo když děti spí, na jediné kliknutí mít přístup ke všem důležitým složkám, které pro práci potřebuji. Mohu tak snadno připravit práci na druhý den, aby drahé stroje nezahálely“

Co je tak speciálního a golfových holích SandFlo? Každá hůl, její délka a vyvážení, je přesně vyrobená na míru, třešničkou na holi je možnost rytí textu a ornamentů podle přání zákazníka. Samozřejmě si můžete koupit golfové hole v běžném obchodě, ale pokud má například váš tchán narozeniny, můžete ho překvapit jedinečnou holí, na které budou vygravírovány třeba jména jeho vnoučat nebo firmy mohou své zákazníky obdarovat holemi s logy jejich společností.

Důležitou částí prodeje golfových holí je využití sociálních sítí, ta umožňují roztáhnout křídla SandFlo nad celým světem a oslovit velké množství potenciálních zákazníků. Například díky Instagram, získal poptávky až z Austrálie.

Na závěr nám všem Johan Sandflo radí, nebojte se změny nejen software, ale především svého života. Je důležité být šťastný a pracovat s radostí. Golfové hole SandFlo si můžete prohlédnout zde: https://www.instagram.com/sandflogolfco/       http://www.sandflogolf.com/en/   

 
Článek byl přeložen a upraven z : https://www.autodesk.com/products/fusion-360/blog/johan-sandflo-unites-loves-golf-machining-using-fusion-360/
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte. Pokud uživatelský účet ještě nemáte, zaregistrujte se.