Jak na kajak

25.01.2017

Vyrazit na vodu? Super. A jak budu loď  převážet? A skladovat? S řešením pomohl Fusion 360!

 

Skládací kajak Oru Kayak je nápadem Antona Willise, nadšeného kajakáře a architekta, který měl problémy se skladováním vlastního mořského kajaku. Po přečtení článku o origami se Anton začal zabývat myšlenkou vyrobit loď z vysoce pružného materiálu, který by se dal složit do malého prostoru.

 

 „Hlavní myšlenkou je, aby se voda stala pro všechny dostupnější“, říká Andy Cochrane. To znamená přitáhnout nováčky na vodu a zároveň i vyrábět pro zkušené jezdce. Novější řada Coast je konstruována pro větší stabilitu ve větších vlnách, oproti tomu Beach je pro rekreační vodáky, je lehčí a rychle sestavitelná.

 

Fusion 360 je nedílnou součástí konstrukčního procesu. „Začali jsme jej používat, pro návrh a konstrukci částí kajaku,“ dodává Anton Willis. “ Nyní připravujeme nové vstřikovací  formy, opět pomocí Fusion 360.“

 

„Jednotlivé části musíme vyrábět efektivně při udržení pevnosti a estetiky výrobku – čistě a jednoduše,“ říká Willis. Pro kombinování těchto požadavků je nutné mít software, který je přesný, ale dovoluje flexibilní a intuitivní modelování v 3D prostoru.

 

V průběhu pěti let,  Willis vyzkoušel 25 různých verzí, než konečně vytvořil prototyp, s kterým byl spokojený. V roce 2012 získal kajakářský start up  600 000 USD od  podporovatelů  na základě reklamní kampaně.To umožnilo Willisovi a přátelům založit vlastní  společnost. V posledním roce se tým rozrostl na 10 členů, kteří pracují v konstrukci, prodeji a marketingu.

 

Společnost dodala své první objednávky zákazníkům v květnu 2013 a od té doby každý rok více než zdvojnásoboval svůj obrat a příjmy. Do dnešního dne  prodala více než 10 000 lodí.

 

Úroveň požadovaných detailů by se mohla zdát nemístná, ale Willis věří, že odměna ve formě spokojených zákazníků za to stojí. Posledních 20% designu výrobku zabere 80% procent celkového konstrukčního času. V současnosti je úsilí společnosti nasměrováno na zvýšení objemu výroby a prodeje.

 

„Díky Fusionu 360 tak můžeme dosáhnout kvalitního cíle!"

 

Více o Oru Kayak na oficiálním videu Autodesk zde.

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte. Pokud uživatelský účet ještě nemáte, zaregistrujte se.