Plechy ve Fusion 360

22.08.2017

Před pár týdny nám ve fusionu přibylo další prostředí. Již podle nadpisu vám je nejspíše jasné o čem chci psát. Další krok k univerzálnímu programu, kde najdete téměř všechno. Dnes se tedy bavíme o prostředí Sheetmetal (Plechařina)

 

Na první pohled vypadá, že moc funkcí nepřibylo. Vlastně pro tvorbu plechu přibyla jen jedna. A to funkce Flange. To mně zarazilo. Ale hned na druhý pohled jsem zjistil, že tato funkce pod sebou skrývá další spoustu funkcí. Tudíž jste schopni pracovat s plechy na vysoké úrovni.

Bracket50

Pod funckí Flange se skrývá vytvoření plochy, obruby ale také profilový ohyb, který dokáže vytvořit plech z otevřeného profilu. Pod každou funkcí je poté další nastavení. Podstatnou podmínkou funkčnosti plechu v programu je také nastavení pravidla. Můžeme nastavit tloušťku materiálu, K-faktor, poloměr ohybu, úhel rohu atd.

Flange50

Samozřejmostí je také možnost vytvoření díry, zkosení a zaoblení rohů. Nezbytnou součástí musí být možnost vytvoření rozvinu, což také funguje. Žel když jsem se snažil rozvinout i nějakou kruhovou plechovou součást, musel jsem se smířit s neúspěchem, a to se dá říct i o nějakých dalších složitějších funkcích na které jsme zvyklí z Inventoru. Naštěstí máme ale vidinu toho, že se to v brzké době změní. Fusion 360 se aktualizuje každý týden, tudíž z ničeho nic se může stát, že vše bude fungovat a na to se já osobně těším.

Flangemiddle25

Testujte, zkoušejte tvořit různé díly, sdílejte svoje pocity, zjištění, které by nás také mohli zajímat ?

 

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte. Pokud uživatelský účet ještě nemáte, zaregistrujte se.